Testnevelés

Társasjáték I.

IDE kattintva kezdhetitek a játékot!

Otthoni edzésprogram

Fogalmazás

Készíts fogalmazást „A legemlékezetesebb testnevelés óra” címmel! Fogalmazásodban írd le, hogy számodra melyik testnevelés óra volt a legemlékezetesebb, legjobb vagy legtanulságosabb. A beszámolódban indokold azt is, hogy miért ezt az emléket választottad!

Napirend

Készíts egy napirendet az egészséges életmóddal kapcsolatban! Készíts egy olyan napirendet, ami szerinted szükséges és elengedhetetlen az egészséges és kiegyensúlyozott életmód fenntartásához! Vedd figyelembe a mozgás és táplálkozás szempontjait is! Hasonlítsd össze a saját rutinoddal, a saját szokásaiddal! Készíthetsz videós beszámolót is a napirendről! A feladat elkészítéséhez itt találsz segítséget: https://www.gyerekmosoly.hu/…/ilyen-az-idealis-napirend-fe…/
https://www.hazipatika.com/…/igy_nez_ki_a_to…/20161104115837

Irány a természet

A feladat: napi 30 perc eltöltése a friss levegőn, a szabadban! Ha lehetőséged van, keresd a napsütötte helyeket! Sok séta, futás a szabadban!
Ajánlat:
– 3 perc lassú futás
– 1 perc szökdelő gyakorlat (terpesz-zár szökdelés + 8 ütemű karmunka)
– 10 db négyütemű fekvőtámasz
– 3 perc intenzív futás
Amíg ki lehet menni a szabadba, lehetőleg minél több időt futással, görkorcsolyázással, kerékpározással stb.
Lehet futni a kutyával, pingpongozni, tollasozni a kistesóval, trambulinon ugrálni stb.

Tik- Tok videó

Tik-tok videó készítés! Készíts egy 15 másodperces mozgásos/sportos videót az alábbi klip felhasználásával: https://www.youtube.com/watch?v=4_yNw82cTSA

Mozgásnapló

Mozgásnapló vezetése – Készíts naplóbejegyzést a napi mozgásos tevékenységedről, fizikai aktivitásodról! pl.: Délelőtt 5 percet futottam vagy csináltam 10 felülést! Este, lefekvés előtt fogócskáztam a tesómmal!
Rendszeresen vezesd a füzetedben! Minden mozgásos tevékenységet jegyezz fel! Megörökítheted videón vagy képeken is!
2020.03.23.

Szerencsekerék

A következő linken egy szerencsekerékhez juttok. Pörgessétek meg délelőtt és délután is 5x. Végezzétek el a feladatokat!

https://wordwall.net/hu/resource/710436/testnevel%C3%A9s/er%C5%91s%C3%ADt%C3%A9s-kond%C3%ADci%C3%B3

Társasjáték II.

Szükséges eszközök: dobókocka, bábuk

Játékszabályok: hagyományos társasjáték, annyit lépünk, ahányat dobunk. A mezők különböző értékűek lehetnek: piros (3 pont), zöld (2 pont), kék (1 pont). A játékos akkor kapja meg az adott pontszámot, ha a mező feladatát végrehajtja.A játék győztese: amikor az utolsó játékos is beért a célba, a szerzett pontszámok alapján, aki a legtöbbet szerezte. + mindenki, aki teljesítette a pályát és kellemesen elfáradt. A játék játszható egyénileg, párosan vagy akár a családdal is, de mindenki a saját igényére formálhatja.

“Fej vagy írás”

Társasjáték III.